RealArchitects

RealΛRCHITECTS κ.γράψας & συνεργάτες μηχανικοί
τεχνικοί, αναπτυξιακοί & επιχειρησιακοί σύμβουλοι

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Κτήριο Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας> συνεχίζει για δεύτερη χρονιά χωρίς προβλήματα

Συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη λειτουργεία του ως αγροικία διακοπών το κτήριο μηδενικής ενέργειας που κατασκευάσαμε πέρυσι.


Απεξαρτημένο από πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα δέχεται κυρίως Βρετανούς  ευαισθητοποιημένους περιβαλλοντικά και πολιτισμικά πελάτες για εβδομαδιαίες διακοπές στην πανέμορφη Αμμούσω στη Λευκάδα.

Το κτήριο κατασκευασμένο κατά 90% με φυσικά υλικά διαθέτει πισίνα που και αυτή λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. Με σωστό σχεδιασμό και τις απαραίτητες προβλέψεις το σύνολο των εγκαταστάσεων κόστισε κάτι λιγότερο των €12000. Διακοπές σε απόλυτο φυσικό τοπίο με απόλυτα φυσικό τρόπο στην πανέμορφη χώρα μας.
Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργείας οι πελάτες έμειναν ευχαριστημένοι με μόνη ένσταση την προφανή τάση υπερδόμησης-καταστροφής της πανέμορφης περιοχής από εργολάβους και συμπολίτες μας μέσω των Ευρωπαικών προγραμμάτων.
Φέτος η υπερδόμηση έχει σταματήσει και το κτήριο μας εφοδιάστηκε με σόμπα κάυσης βιομάζας για τους χειμερινούς μήνες. Οι μισές εβδομάδες διακοπών του ερχόμενου καλοκαιριού έχουν ήδη προκρατηθεί, έχουν αρχίσει κρατήσεις για τους χειμερινούς μήνες και μιά δεύτερη κατοικία σχεδιάζεται για το επόμενο έτος.